Beenhakker trots: Mario Been en ik hebben het toen wel goed gezien hè

Beenhakker trots: "Mario Been en ik hebben het toen wel goed gezien hè"

Gepubliceerd: donderdag 14 juni 2018 om 16:25do 14-06-2018 om 16:25

Fedor Smolov staat donderdag in de basis bij Rusland, dat het WK opent tegen Saudi-Arabië. Leo Beenhakker kent de Russische spits van zijn kortstondige Feyenoord-periode.

Smolov speelde in het seizoen 2010/2011 in totaal elf Eredivisie-wedstrijden voor Feyenoord. Scoren deed hij niet. "Smolov had bij ons niet zoveel inbreng, als je nu terugblikt", erkent Beenhakker, die de spits als technisch directeur van Feyenoord naar De Kuip haalde, tegen Voetbal International.

Met 52 doelpunten en veertien assists in 73 wedstrijden kwam Smolov bij FK Krasnodar alsnog tot wasdom. "Mario (Been, red.) en ik hebben het toen wel goed gezien hè, dat die jongen het ver kon gaan schoppen. Iedereen die een beetje kijk op voetbal heeft, kan talent herkennen."

"Ik heb van Riemer van der Velde geleerd: ‘Je moet bij jonge jongens niet kijken wat het is, maar wat het kan wórden. Die zin ben ik nooit meer vergeten. Je onderbuik doet de rest. Je kunt niet alles analyseren. Dat denken we tegenwoordig wel, maar dat is echt niet zo", besluit Don Leo.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws