Ajacieden in lijst met Europese toptalenten: 'Hij is de nieuwe Johan Cruijff'

Ajacieden in lijst met Europese toptalenten: 'Hij is de nieuwe Johan Cruijff'

14-06-2018 16:50
69

Frenkie de Jong is volgens sommigen 'de nieuwe Johan Cruijff'. Zo omschrijven de correspondenten van UEFA.com het talent van Ajax. In de lijst met vijftig veelbelovende spelers zien we vijf spelers uit de Eredivisie terug.

De 21-jarige De Jong wordt vooral geroemd om zijn 'inzicht, aanname en kwaliteit om de ruimte te vinden'. Ook Nederlanders Matthijs de Ligt (18), 'was nog maar zeventien jaar toen hij de finale van de Europa League speelde' en Justin Kluivert (18), 'verbeterde zijn vader door in november vorig jaar een hattrick te maken in de Eredivisie', zijn terug te vinden in de lijst.

Maar niet alleen de Nederlandse talenten in de Eredivisie maken indruk. De UEFA noemt ook 'de lastige rechtsbuiten' David Neres als een veelbelovende speler. Bij PSV maakte vooral Hirving Lozano indruk.

Dat deze namen terugkomen in de lijst met veelbelovende spelers is niet geheel verrassend. Kluivert staat op het punt om een contract te tekenen bij AS Roma, terwijl ook De Jong en De Ligt nadrukkelijk in verband worden gebracht met Europese topclubs.