Assaidi baalt van Twente: 'Ik moet nu aan mijn eigen ambities gaan denken'

Assaidi baalt van Twente: 'Ik moet nu aan mijn eigen ambities gaan denken'

14-06-2018 19:06
50

Oussama Assaidi overweegt een vertrek bij FC Twente. De 29-jarige aanvaller is niet te spreken over het feit dat duidelijkheid over de te volgen koers uitblijft na de degradatie uit de Eredivisie.

Welke trainer bij de seizoenstart aan het roer staat is nog altijd niet bekend, aangezien Marino Pusic officieel nog altijd interim-coach is. Ook over de invulling van de spelersgroep is weinig bekend. Het geduld van Assaidi raakt daarom op. "Ik heb de ideeën altijd willen horen, maar een plan volgt dan niet. De een zegt dit, de ander dat", laat hij weten aan Voetbal International.

Clubs uit de Eredivisie, Frankrijk en Turkije informeerden reeds naar de aanvaller, wiens contract in Enschede nog één jaar doorloopt. "Een club als FC Twente ga je niet zomaar verlaten, ook al spelen we in de Jupiler League. Het blijft een grote club en ik heb een goede band met de supporters. Ze hebben ons fantastisch gesteund. Daarom wilde ik ook eerst de plannen van FC Twente afwachten. Ik moet nu ook aan mijn eigen ambities gaan denken, daarom houd ik alle opties open."

Assaidi keerde eind 2016 terug op de Nederlandse velden. De ex-speler van sc Heerenveen en Liverpool tekende bij FC Twente na zijn transfervrije vertrek bij Al-Ahli. Het afgelopen seizoen kwam hij tot 25 competitieoptredens, waarin hij zes keer scoorde.