'Golden boy van Duitsland wil naar Engeland: Arsenal en Brands geïnteresseerd'

'Golden boy van Duitsland wil naar Engeland: Arsenal en Brands geïnteresseerd'

14-06-2018 19:37
22

Mario Götze, de maker van het winnende doelpunt in de laatste WK-finale, wil zijn loopbaan in de Premier League nieuw leven inblazen. Diverse Engelse clubs zijn geïnteresseerd in de 26-jarige aanvallende middenvelder van Borussia Dortmund.

Arsenal, West Ham United en het Everton van technisch directeur Marcel Brands volgen de situatie op de voet, meldt The Daily Mirror donderdag. Ook Leicester City en Newcastle United hebben voorzichtig geïnformeerd naar Götze, wiens prijskaartje al bekend is. Voor ongeveer twintig miljoen euro wil Dortmund zakendoen.

Götze wil dolgraag naar de Premier League verkassen. Zijn loopbaan raakte in het slop nadat hij Duitsland goud had bezorgd op het WK 2014 in Brazilië. Zijn avontuur bij Bayern München liep uit op een teleurstelling, waarna hij terugkeerde bij Dortmund. Daar wist de technicus mede door blessures en een stofwisselingsziekte zijn oude niveau nog niet te bereiken.

Götze heeft goede hoop dat hij in een nieuwe omgeving alsnog zijn belofte inlost. De aanvallende middenvelder werd door bondscoach Joachim Löw niet opgenomen in de Duitse selectie voor het eindtoernooi in Rusland.