Saudische bondscoach brandt spelers af: Omdat wij zo slecht waren

Saudische bondscoach brandt spelers af: "Omdat wij zo slecht waren"

14-06-2018 23:38
33

Juan Antonio Pizzi, de bondscoach van Saudi-Arabië, heeft met verbijstering gekeken naar de verrichtingen van zijn spelers tijdens de WK-openingswedstrijd tegen Rusland. De vijftigjarige Argentijn met de Spaanse nationaliteit brandde zijn spelers af na de 5-0 nederlaag tegen het gastland.

"We hebben niet verloren omdat zij zo goed waren, maar omdat wij zo slecht waren. Deze grote nederlaag komt onverwacht en doet pijn", wordt Pizzi geciteerd door de NOS. Saudi-Arabië mag woensdag al proberen om revanche te nemen voor de zeperd: dan treedt het in Rostov aan tegen Uruguay. "Ik denk dat we van tactiek moeten veranderen", kondigt de bondcoach alvast aan.

Bij tegenstander Rusland heerste de euforie: met name Denis Cheryshev kon zijn geluk niet op. De aanvaller van het Spaanse Villarreal viel tijdens de eerste helft in voor Alan Dzagoev en scoorde vervolgens twee keer. "Ik was al blij toen ik wist dat ik hier met de ploeg zou zijn, maar ik had hier nooit, nooit van kunnen dromen", liet hij na afloop weten. Cheryshev kreeg de handen op elkaar met de 4-0: een fraaie afstandspoging met buitenkant links. "Daar heb ik flink op getraind en daardoor kon ik meteen uithalen. Ik hoefde niet na te denken."