Teleurstelling over transfer Veldwijk: 'Jammer dat het zover heeft moeten komen'

Teleurstelling over transfer Veldwijk: 'Jammer dat het zover heeft moeten komen'

15-06-2018 11:55
22

Lars Veldwijk staat op het punt om zijn handtekening te zetten onder een contract bij Sparta. Ron Jans, manager technische zaken bij FC Groningen, betreurt de gang van zaken. 

"Ik vind het vooral heel erg jammer dat het zover heeft moeten komen. Toen ik een berichtje van zijn zaakwaarnemer kreeg dat Lars en Sparta met elkaar praten had ik absoluut niet zoiets van opluchting", aldus Jans, die eerder al had aangegeven dat Veldwijk transfervrij mag vertrekken, tegenover RTV Noord.

Wedden

Meer odds

De overgang van Veldwijk naar Sparta is nog niet beklonken. Volgens zijn zaakwaarnemer Patrick Poldervaart zijn de partijen wel met elkaar in een gesprek, maar zijn ze nog niet in een 'vergevorderd stadium' van de onderhandelingen. Mochten de partijen eruit komen, laat Groningen het contract van Veldwijk ontbinden. Sparta hoeft dan geen vergoeding voor de aanvaller te betalen.

Veldwijk speelde slechts één seizoen voor Groningen. Dit seizoen vond de spits in twintig wedstrijden slechts vier keer het net. In februari werd hij uit de selectie gezet nadat hij tegen ADO Den Haag een invalbeurt had geweigerd. FC Groningen was niet bereid om hem een tweede kans te geven, waardoor Veldwijk op zoek mag naar een nieuwe club.