'Manchester United slaat Real-aanval eindelijk af: De Gea tekent voor vijf jaar'

'Manchester United slaat Real-aanval eindelijk af: De Gea tekent voor vijf jaar'

15-06-2018 18:33
15

David de Gea heeft zijn toekomst verbonden aan Manchester United, meldt The Independent vrijdagmiddag. Volgens de Britse kwaliteitskrant staat De Gea op het punt om een nieuw vijfjarig contract op Old Trafford te ondertekenen.

De Gea wordt al jarenlang in verband gebracht met een transfer van Real Madrid: op 31 augustus 2015 leek het er daadwerkelijk van te komen, maar slaagde de Koninklijke er niet in om de deal voor het einde van de transferdeadline rond te krijgen, naar verluidt door een haperend faxapparaat. Real Madrid heeft sindsdien meerdere pogingen gewaagd om De Gea naar Spanje te halen, maar Manchester United wilde telkens niet meewerken. De Champions League-winnaar lijkt het inmiddels opgegeven te hebben en zou momenteel bezig zijn met AS Roma-doelman Alisson.

Of de naderende contractverlenging van De Gea verband houdt met het afhaken van Real Madrid, is vooralsnog onduidelijk. De 27-jarige Spanjaard heeft net zijn zevende seizoen op Old Trafford achter de rug, nadat hij in 2011 werd gehaald als opvolger van Edwin van der Sar. Naar alle waarschijnlijkheid staat hij vrijdagavond bij Spanje onder de lat tijdens de WK-wedstrijd tegen Portugal.