Ronaldo na heldenrol tegen Spanje: Heb hier vele jaren hard voor gewerkt

Ronaldo na heldenrol tegen Spanje: "Heb hier vele jaren hard voor gewerkt"

15-06-2018 23:12
37

Spanje en Portugal speelden met 3-3 gelijk in hun eerste WK-duel en na afloop ging alle aandacht uit naar Cristiano Ronaldo. De superster van Real Madrid maakte drie treffers en eiste zo een heldenrol op. Tegenover de Portugese radio looft hij de inzet van zijn team.

"We hebben niet opgegeven. Ook niet, toen we achter kwamen. Ik heb er vertrouwen in dat dit WK ons goed gezind is", aldus Ronaldo, die de vierde speler werd die op vier WK's scoorde, tegenover RTM. "We geloven dat we er tot het einde bij zullen zijn. Dit was pas de eerste wedstrijd en we speelden tegen een van de favorieten. We kwamen goed voor de dag en hebben laten zien dat we tot het einde blijven gaan."

De aanvoerder en topscorer aller tijden van het Portugese nationale team laat er geen twijfel over bestaan: hij acht zijn elftal tot één van de kanshebbers voor de wereldtitel. Diep in de tweede helft onderscheidde hij zich met een rake vrije trap, een onderdeel waarop hij nog wel eens bekritiseerd wordt. "Dit is echt ongelooflijk. Ik heb hier veel jaren hard voor gewerkt. Sommigen hebben misschien niet in mij geloofd, maar ik heb altijd in mezelf geloofd."