'Cocu bereikt principe-akkoord; Van Bommel neemt stokje over bij PSV'

'Cocu bereikt principe-akkoord; Van Bommel neemt stokje over bij PSV'

16-06-2018 06:55
114

Phillip Cocu heeft een principe-akkoord bereikt met Fenerbahçe. De nieuwe voorzitter van de Turkse topclub, Ali Koç, wil de Nederlandse oefenmeester voor 1 juli presenteren aan de fans, meldt De Telegraaf zaterdag.

De 47-jarige Cocu is daarmee het derde zwaargewicht dat deze zomer vertrekt bij PSV na technisch manager Marcel Brands en hoofd jeugdopleidingen Pascal Jansen. Hoewel die situatie niet wenselijk is, heeft algemeen directeur Toon Gerbrands het scenario voor de 'verbouwing' klaarliggen. Mark van Bommel neemt het stokje over van Cocu, terwijl nog wordt gekeken naar de rol van zijn schoonvader Bert van Marwijk.

Volgens het Algemeen Dagblad is het nog niet zeker dat Van Marwijk straks als assistent in de dug-out plaatsneemt. Van Bommel wil hem er graag bij hebben, maar dat moet ook voor PSV passend zijn. Een alternatieve variant is de klankbordrol, zoals Guus Hiddink die had in het eerste seizoen van Cocu in het Philips Stadion. De twee zijn momenteel met Australië actief op het WK.

Ook de nieuwe technisch manager wordt intern doorgeschoven bij PSV. De club is zeer tevreden over het netwerk van hoofdscout John de Jong en zijn kijk op voetbal is goed, zo heeft de samenwerking met Brands al bewezen, weet De Telegraaf.