'PSV-staf perplex door Cocu: één assistent mee naar Istanbul, andere wacht af'

'PSV-staf perplex door Cocu: één assistent mee naar Istanbul, andere wacht af'

16-06-2018 08:06
70

Waar Phillip Cocu zelf al een principe-akkoord heeft bereikt met Fenerbahçe, moet de Turkse topclub nog wel om tafel met PSV. De Eindhovenaren willen de succesvolle oefenmeester niet voor een appel en een ei laten gaan.

Toch is de verwachting dat PSV een overstap vermoedelijk niet kan tegenhouden, meldt het Eindhovens Dagblad. Een bedrag wordt niet genoemd. Bij de regerend landskampioen is wel zeer verbaasd gereageerd op het aanstaande vertrek van Cocu.

'De club is in alle geledingen overvallen door het bericht dat Cocu, hoofdcoach sinds juli 2013, weg wil. Men hield er rekening mee dat hij na het komende seizoen een vertrek naar bijvoorbeeld een club in de subtop in Spanje zou overwegen', schrijft het ED. 'Een mogelijke exit naar en een miljoenensalaris bij de topclub in de Turkse competitie had niemand voorzien, ondanks de grote financiële mogelijkheden en internationale uitstraling van Fener.'

Ook de eigen staf van Cocu stond perplex. Ruud Brood was al vrijwel akkoord met PSV over een nieuw contract, maar de assistent wil nu afwachten wat zijn rol komend seizoen wordt. Omdat Cocu naar Istanbul vertrekt en Chris van der Weerden waarschijnlijk meeneemt, moet PSV mogelijk de hele technische staf vervangen.

Lees ook: 'Cocu bereikt principe-akkoord; Van Bommel neemt stokje over bij PSV'