WK-optreden Kuipers beoordeeld: 'Dat werd nu een minnetje achter zijn naam'

WK-optreden Kuipers beoordeeld: 'Dat werd nu een minnetje achter zijn naam'

Gepubliceerd: zaterdag 16 juni 2018 om 08:30za 16-06-2018 om 08:30

Mario van der Ende stelt dat het onmogelijk was voor Björn Kuipers om echt uit te blinken tijdens Egypte – Uruguay (0-1). Hoewel de Nederlandse scheidsrechter een dikke voldoende scoorde, viel er een kleine minpunt te noteren.

"Hij had de eerste helft uitstekend door dat Abdalla El Said een schwalbe maakte, maar 'vergat' een gele kaart te geven. Dat had een bonuspunt kunnen zijn, maar werd nu een minnetje achter zijn naam", vertelt voormalig toparbiter Van der Ende in De Telegraaf.

Jan Keizer, als scheidsrechter onder meer actief op het WK 1986 in Mexico, is vol lof over het optreden van Kuipers. "Héél soeverein", concludeert de 77-jarige Volendammer. "Hij dwong binnen een paar minuten al volledige acceptatie af bij beide teams en dat is de hele wedstrijd zo gebleven. Kuipers was voortdurend in de buurt van de bal, durfde op gezette tijden de voordeelregel toe te passen en ook de samenwerking met zijn assistenten oogde perfect. Hij toonde zich een echte leider."

Keizer vindt het lastig om er één hoogtepunt uit te lichten. "Ik vond het in z’n geheel een arbitrale topprestatie. En dat in zo'n wedstrijd, in het begin van het belangrijkste voetbaltoernooi ter wereld. De druk die daarop staat is ongekend, vergis je niet. Petje af voor Kuipers en zijn team."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws