Van Hooijdonk over groot Cocu-nieuws: Ja, dat vind ik wel verrassend

Van Hooijdonk over groot Cocu-nieuws: "Ja, dat vind ik wel verrassend"

16-06-2018 17:10
18

Pierre van Hooijdonk vindt het waarschijnlijke vertrek van Phillip Cocu naar Fenerbahçe verrassend. De analist legt uit wat de huidige trainer van PSV te wachten staat in Istanbul. Van Hooijdonk was zelf speler van de Turken.

"Ja, dat vind ik wel verrassend. Hij is iemand die zich aan zijn contract houdt als die die ergens afsluit", zegt Van Hooijdonk bij de NOS. "Nu komt er een dusdanige kans voorbij en geeft hij aan dat hij daar gebruik van wil maken. Dat is zijn goed recht. Het is een absolute topclub waar veel mogelijk is. Wat hem te wachten staat? Het bekende gekkenhuis. Als je daar vier wedstrijden op rij verliest, kun je ook weer naar huis. Het is heel hectisch, maar er liggen ontzettend veel mogelijkheden."

Van Hooijdonk waarschuwt Cocu dus, maar zegt ook dat hij veel kansen kan grijpen. "Ondanks een tweede plaats vorig jaar hebben ze een matig seizoen gekend. Ze hebben ook de bekerfinale verloren. Dus er is veel te winnen voor Phillip."

Mark van Bommel wordt genoemd als mogelijke opvolger van Cocu. Van Hooijdonk denkt dat dat zo goed als zeker is. "Hij wordt al bijna een jaar genoemd. Ook nog vóór hij begon bij PSV O19. Die opvolger lijkt me zo klaar als een klontje. Brands is weg. Daar hebben ze (John, red.) De Jong al voor naar voren geschoven. Ik heb het idee dat PSV wel rekening heeft gehouden met scenario's mochten er mensen uit de organisatie verkassen."