Opmerkelijk bericht: Ziyech heeft opvallend lage afkoopsom in Ajax-contract staan

Opmerkelijk bericht: Ziyech heeft opvallend lage afkoopsom in Ajax-contract staan

16-06-2018 17:53
97

De Portugese krant Correio da Manha brengt Benfica opnieuw in verband met Hakim Ziyech. Opvallender is misschien wel dat het Portugese medium claimt dat de Ajacied voor een bijzonder lage prijs op te halen is in Amsterdam.

Benfica wil toeslaan vóór andere clubs dat doen. AS Roma, Borussia Dortmund en Liverpool zijn de clubs die het meest aan Ziyech gelinkt worden. Ook Olympique Lyon wordt zo nu en dan genoemd. Ziyech zou bij Lyon in beeld zijn als vervanger van Nabil Fekir, die nog steeds gelinkt wordt aan Liverpool. Mocht Liverpool naast Fekir grijpen, dan geldt Ziyech daar weer juist als alternatief voor, aldus de berichten.

Daar waar diverse (Italiaanse) media schrijven over een transferbedrag van rond de 35 miljoen euro, meldt Correio da Manha iets heel anders. Ziyech zou in zijn Ajax-contract namelijk een vastgestelde afkoopsom van slechts twintig miljoen euro hebben staan. Het is niet duidelijk hoe Correio da Manha aan die informatie komt. Tot nu is er nog niets over een lage afkoopsom gemeld.

Benfica aast volgens de krant ook op Sporting Portugal-duo Gelson Martins en Bruno Fernandes. De kans is aanwezig dat de Portugese topclub eerst wil wachten of die spelers komen, voor besloten wordt of de club vol voor Ziyech gaat of niet. Ziyech is momenteel met Marokko actief op het WK. De Ajacied steekt niet onder stoelen of banken dat hij na de zomer een stap wil maken.