Cultheld van FC Twente provoceerde vak vol Ajacieden: Was gewoon lachen

Cultheld van FC Twente provoceerde vak vol Ajacieden: "Was gewoon lachen"

16-06-2018 19:32
46

Jeroen 'Hooligan' Heubach heeft bij de achterban van FC Twente een cultstatus, mede vanwege een actie in mei 2010. Als huurling van NEC provoceerde Heubach het uitvak van Ajax toen bekend was geworden dat 'zijn' FC Twente aan de haal was gegaan met de landstitel. 

Voormalig linksback Heubach kan er nog steeds om lachen. "Haha ja, FC Twente verhuurde me dat laatste half jaar aan NEC. De dag ervoor kwamen ze het kampioensshirt brengen. Ik zei toen meteen: als jullie kampioen worden, dan trek ik hem aan. Dat gebeurde en toen ben ik nog even langs het Ajax-vak gelopen en heb ik mijn vuisten de lucht in gestoken", herinnert Heubach zich in gesprek met VICE Sports

"Later belde de beveiliging van NEC nog dat ik dat echt niet kon maken. Ook de KNVB kwam nog om de hoek kijken en was sprake dat er misschien een schorsing zou komen vanwege provocerend gedrag. FC Twente-supporters praten er nog steeds over. En weet je? Het maakte toch niks uit als ze me zouden schorsen, want ik wist ik toch allang dat ik ging stoppen. Het was gewoon lachen."