Topkandidaat Van Bommel 'nog niet klaar' voor PSV 1: 'Is voor iedereen het beste'

Topkandidaat Van Bommel 'nog niet klaar' voor PSV 1: 'Is voor iedereen het beste'

16-06-2018 23:11
50

Het hoofdtrainerschap van PSV komt éigenlijk een jaar te vroeg voor Mark van Bommel. Dat stelt Twan Spierts, clubwatcher van de kampioen namens Omroep Brabant. Alles wijst erop dat Van Bommel (41) de opvolger wordt van Phillip Cocu wanneer laatstgenoemde daadwerkelijk aan de slag gaat bij Fenerbahçe. 

"Ik denk dat het voor iedereen het beste is als Cocu nog een jaar blijft”, wordt Spierts zaterdag geciteerd. "Het is het meest verstandige als Cocu niet naar Turkije gaat en nog een jaar bij PSV blijft, terwijl Van Bommel in een grotere rol bij de selectie betrokken zou worden. Nu is de stap wel heel groot, van O19 naar hoofdtrainer."

Spierts verwacht niet dat Bert van Marwijk de assistent wordt van Van Bommel in het Philips Stadion. Hier en daar wordt dat gesuggereerd. "Nee. Een rol als adviseur, zoals Guus Hiddink ooit, dat kan wel. Maar als assistent? Dat lijkt me niet. Vooral omdat in de afgelopen jaren de verhoudingen andersom waren. Ik denk dat bij Van Marwijk de drang om zelf hoofdtrainer te zijn ook te groot is."

Deze week werd bekend dat Cocu topkandidaat is om de nieuwe trainer te worden van Fenerbahçe. Het nieuws dat de succestrainer zelfs al 'in verregaande onderhandeling' bleek te zijn met de club uit Istanbul kwam bij PSV hard aan