Bosz: 'Belachelijke uitspraken. Dat zeggen mensen die er geen verstand van hebben'

Bosz: 'Belachelijke uitspraken. Dat zeggen mensen die er geen verstand van hebben'

17-06-2018 07:13
14

Harder trainen is volgens Peter Bosz niet de oplossing om weer aan te haken bij de Europese voetbaltop. De momenteel clubloze trainer denkt dat Nederland ergens anders stappen in moet maken.

Bosz vindt de vergelijking met Duitsland niet realistisch. "Wij zijn een veel kleiner land", zegt hij tegen FOX Sports. "In een aantal zaken zijn wij juist heel erg goed en daar moet je dichtbij blijven. We moeten niet zeggen van: we moeten nu meer en harder trainen. Dat hoor ik constant. Ik vind dat van die belachelijke uitspraken. Dat zeggen mensen die er geen verstand van hebben, want waar hebben ze het dan eigenlijk over? Intensiever, beter en gerichter trainen is wat anders."

Wedden

Meer odds

Ook Bosz ziet dat Oranje al een aantal jaren kwakkelt en nu voor de tweede keer op rij een groot eindtoernooi mist. "Wat ik denk is dat we heel ver afgedreven zijn van waar we ooit heel goed in zijn geweest. In de jaren 70 stelden we voor het eerst wat voor in de voetbalwereld."

"Dat deden we vooral met dominant, maar vooral aantrekkelijk voetbal. Dat ging hand in hand. Wij bepaalden op het veld. We zijn daar ver van afgedreven en proberen we te kijken van wat andere landen doen. Dat is goed, maar we hebben onze eigen identiteit. Ik denk dat we die aan het verliezen zijn."

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi denkt dat de KNVB iets van de Duitse bond kan leren. "In Duitsland hebben ze een structuur neergezet, waardoor het niveau van de opleiding van het hele land omhoog is gegaan. Ik denk dat we daar een slag in kunnen maken. In Spanje zijn ze al heel snel met kleinere veldjes voor jongere spelers gaan spelen."

"Die ontwikkeling zie je ook in Nederland. Er zijn wel dingen waarvan je denkt: dit is goed, dat kunnen we overnemen. Andere dingen moet je links laten liggen, omdat dat niet bij ons past."