'FC Barcelona zet 'carta secreta' in om Ajax te overtuigen en benadert Jansen'

'FC Barcelona zet 'carta secreta' in om Ajax te overtuigen en benadert Jansen'

17-06-2018 08:20
115

FC Barcelona zet een 'carta secreta' in om Frenkie de Jong naar Spanje te halen. De Catalaanse club heeft zaakwaarnemer Rob Jansen de opdracht gegeven om Ajax te overtuigen om aan een transfer mee te werken.

Dat schrijft de Spaanse krant Mundo Deportivo. Het Spaanse medium schrijft de hele week al over De Jong en meldt zondag dat Jansen is ingezet om het verzet van Ajax te breken. Jansen onderhoudt goede banden met de directie van Ajax en daarom zet Barcelona hem in als 'geheim wapen' om een transfer bespreekbaar te maken.

Tot nu toe heeft Ajax een duidelijk nee verkocht aan Barcelona, maar de Spanjaarden zijn niet van plan om op te geven. De club doet er alles aan om Ajax over te halen om te onderhandelen over De Jong. Mundo Deportivo schreef eerder deze week dat Barcelona invloedrijke contactpersonen rond Ajax aan wil spreken om binnen te komen bij bij de club. Naar verluidt is Jansen er daar een van. De zaakwaarnemer moet gaan bemiddelen tussen beide partijen.

Jansen kent Ajax en Barcelona erg goed, want met beide clubs heeft hij in zijn carrière veel te maken gehad. Jansen bezorgde Ibrahim Afellay, Henrik Larsson, Phillip Cocu en Marc Overmars aan de Catalanen en was de zaakwaarnemer van Edwin van der Sar, die nu algemeen directeur van Ajax is. Jansen moet dienen als dé persoon om binnen te komen bij Ajax.

Opvallend is ook dat Jansen helemaal niet de zaakwaarnemer van De Jong is. Dat is Ali Dursun, die volgens Spaanse berichten onlangs gesignaleerd is in Catalonië. Hij zou daar zijn geweest om de club te bekijken en te spreken met de directie van Barcelona.