'Cocu richt vizier op Nederland: Van Ginkel en toptalent (18) mee naar Istanbul'

'Cocu richt vizier op Nederland: Van Ginkel en toptalent (18) mee naar Istanbul'

17-06-2018 12:44
73

Marco van Ginkel staat zondag groot op de voorpagina van de Turkse krant FotoMac. Het medium schrijft dat Phillip Cocu de veelscorende middenvelder dolgraag wil meenemen naar zijn nieuwe club Fenerbahçe. Alles wijst erop dat de trainer van PSV aan de slag gaat in Istanbul. 

Achter de schermen zou Cocu al druk bezig zijn om in overleg met technisch directeur Damien Comolli te bouwen aan de selectie van Fener voor komend seizoen. Van Ginkel, met wie de trainer de afgelopen drie seizoenen succesvol samenwerkte in Eindhoven, schijnt hoog op de verlanglijst te staan. 

Bij zijn werkgever Chelsea heeft Van Ginkel (25) een contract tot medio 2020. Sinds januari 2016 werd de aanvallende middenvelder verhuurd aan PSV. Nu lijken The Blues van plan om Van Ginkel definitief van de hand te doen. 

Kadioglu
Een andere speler uit Nederland die wordt gelinkt aan Fenerbahçe, is Ferdi Kadioglu. Ook zijn gelaat staat op de voorpagina van FotoMac. De achttienjarige Kadioglu wordt gezien als het grootste talent van NEC. De tiener is afgelopen jaar vaker in verband gebracht met een toptransfer naar Turkije. 

Lees ook: 'Cocu bereikt principe-akkoord; Van Bommel neemt stokje over bij PSV'