'Ik heb niet voor Ibrahimovic gekozen en zal dat ook niet meer doen, punt uit'

'Ik heb niet voor Ibrahimovic gekozen en zal dat ook niet meer doen, punt uit'

17-06-2018 13:43
22

De Zweedse bondscoach Janne Andersson is klaar met alle vragen over Zlatan Ibrahimovic. Een dag voor de eerste WK-wedstrijd tegen Zuid-Korea is hij duidelijk: Ibrahimovic is niet welkom bij de nationale ploeg.

Ibrahimovic zette na het WK van 2016 een punt achter zijn interlandcarrière, maar flirtte de laatste maanden openlijk met een rentree. Daar is echter nóóit sprake van geweest, aldus Andersson. "Ik werd twee jaar geleden bondscoach en toen kozen Zlatan en een paar andere spelers ervoor  hun interlandcarrière te beëindigen", begint de Zweed.

"Ik heb dat besluit sindsdien gerespecteerd. De geweldige loopbaan van Zlatan bij de nationale ploeg van Zweden was voorbij", vervolgt Andersson, die vervolgens geïrriteerd raakt als een Russische verslaggever blijft doorvragen. "Ik heb niet voor Zlatan gekozen n zal dat ook niet meer doen. En daarmee wil ik er een punt achter zetten."

Ibrahimovic is overigens wel in Rusland tijdens het WK. Op uitnodiging brengt de 36-jarige aanvaller van LA Galaxy een bezoek aan verschillende speelsteden.