Meer geruchten uit Turkije: Cocu denkt aan Bergkamp en twee oud-internationals

Meer geruchten uit Turkije: Cocu denkt aan Bergkamp en twee oud-internationals

17-06-2018 14:21
37

Phillip Cocu is op weg naar Fenerbahçe en dus sijpelen steeds meer geruchten door vanuit Turkije. De huidige trainer van PSV zou liefst drie landgenoten mee willen nemen.

Dennis Bergkamp, Dirk Kuyt én Wim Jonk vertrekken naar verluidt in het kielzog van Cocu naar Istanbul. Dat meldt het Turkse Fotomac, dat zondag ook al uitpakte met transfernieuws over Marco van Ginkel (Chelsea) en Ferdi Kadioglu (NEC).

Bergkamp en Kuyt moeten de assistenten worden van Cocu. Chris van Weerden, zijn huidige rechterhand bij PSV, werd ook genoemd, maar ontbreekt in de berichtgeving van Fotomac. Jonk zou in beeld zijn voor de functie van hoofd opleidingen.

Het is geen geheim dat Bergkamp en Cocu het goed met elkaar kunnen vinden. De twee zijn naast vrienden ook oud-ploeggenoten bij het Nederlands elftal en zaten samen op de cursus Coach Betaald Voetbal. Bergkamp werd eind december op non-actief gesteld door Ajax.

In Turkije werd donderdag al gemeld dat Kuyt mogelijk als assistent van Cocu naar Fenerbahçe vertrekt. Heel waarschijnlijk lijkt dat niet. Kuyt, die tussen 2012 en 2015 bij de Turkse topclub speelde, gaf vorig jaar zijn woord aan Feyenoord.