Van Marwijk kijkt op van geschetst beeld in Australië: Ik kon niet anders

Van Marwijk kijkt op van geschetst beeld in Australië: "Ik kon niet anders"

17-06-2018 15:04
11

Bert van Marwijk kijkt op van het beeld dat onlangs werd geschetst over de samenstelling van zijn technische staf bij Australië. Het grootste deel bestaat uit Nederlanders.

"Ik kon niet anders", vertelt Van Marwijk, die eind januari instapte bij de Socceroos, aan Voetbal International. "Normaal werk ik graag met mensen uit het land zelf, maar in nog geen drie maanden moesten we klaar zijn. Ik had dus helemaal geen tijd anderen te leren kennen."

"Australische media hebben dat verkeerd uitgelegd. Alsof ik had gezegd dat de mensen in mijn staf mij in de ogen moesten durven kijken... Nee, ze moeten dóór míjn ogen kunnen kijken, weten hoe ik denk over voetbal, wat ik verwacht, hoe ik de analyses wil hebben, enzovoort. Ik kon nu gelijk werken met mensen die ik goed ken. Dat heb ik de bond gelijk gezegd. We hadden geen tijd te verliezen."

Van Marwijk wordt bij de nationale ploeg van Australië gesteund door landgenoten Mark van Bommel, Roel Coumans, Jurgen Dirkx, Taco van den Velde en John Metgod. De eerste WK-wedstrijd eindigde zaterdag in een 2-1 nederlaag tegen Frankrijk.

Lees ook: 'Trotse en teleurgestelde' Van Marwijk hekelt cruciaal moment: "Heel vervelend"