Servië verslaat kwartfinalist van vier jaar geleden door beauty Kolarov

Servië verslaat kwartfinalist van vier jaar geleden door beauty Kolarov

17-06-2018 15:54
19

Servië is het WK begonnen met een verdiende overwinning op Costa Rica. In Samara werd het 0-1 door een fraaie vrije trap van Aleksandar Kolarov.

Costa Rica haalde vier jaar geleden de kwartfinale, waarin het na penalty's werd uitgeschakeld door het Nederlands elftal. Dat team is bijna volledig intact gebleven, maar kon zondag niet overtuigen tegen Servië. Het betere Servië had uiteindelijk aan één doelpunt genoeg om de eerste drie punten in groep E te pakken.

Servië en Costa Rica maakten er in Samara een aantrekkelijke wedstrijd van. In de eerste helft waren er kansen voor Marcos Ureña en Giancarlo González namens de underdog, terwijl Servië gevaarlijk werd via Sergej Milinkovic-Savic en Aleksander Mitrovic. De Costaricaanse verdediging had de handen vol aan de spelers van SS Lazio en Newcastle United.

Kort na rust kreeg Mitrovic dé kans op de openingstreffer. Oog-in-oog met Keylor Navas stuitte hij echter op de doelman van Real Madrid. Navas leek onpasseerbaar, maar moest na 57 minuten toch capituleren. Kolarov schoot een vrije trap onberispelijk tegen de touwen.

In de slotfase probeerde Costa Rica nog wat te forceren met het inbrengen van Joel Campbell, maar in de buurt van een gelijkmaker kwam de ploeg van bondscoach Oscar Ramirez nooit: 0-1. Om 20.00 uur spelen Brazilië en Zwitserland de andere wedstrijd in groep E.