Vermeulen verbaasd over videoscheids: 'Gaan heel veel penalty's krijgen'

Vermeulen verbaasd over videoscheids: 'Gaan heel veel penalty's krijgen'

17-06-2018 19:32
35

NOS-commentator Arno Vermeulen vindt het logisch dat er zaterdagmiddag de nodige ophef ontstond over de videoscheidsrechter tijdens het WK-duel tussen Frankrijk en Australië (2-1). "Dit was vooraf al een beetje voorspeld. De videoref is echt niet het middel dat alles oplost", stelt hij. 

Een tackle in het strafschopgebied op Antoine Griezmann werd aanvankelijk niet bestraft. Na het bekijken van beelden ging de bal alsnog op de stip. "Ik ben echter van mening dat de videoscheidsrechter zich niet met dit moment had moeten bemoeien. De arbiter heeft de situatie al beoordeeld", aldus Vermeulen.

"In dit geval dat het geen strafschop is. Je kunt niet ineens alles perfect gaan doen. Als de videoref zich met dit soort situaties gaat bemoeien, gaan we heel veel strafschoppen krijgen. Er is namelijk heel vaak licht contact in het strafschopgebied."

Vermeulen vraagt zich ook af of een beslissing wel objectief is nadat een scheidsrechter eenmaal het signaal heeft gekregen van de videoscheids. "Hij gaat op weg naar het scherm en denkt: ik heb kennelijk een overtreding gemist. Hij moet wel heel eigenwijs zijn en sterk in zijn schoenen staan om vervolgens het advies van de videoscheidsrechter naast zich neer te leggen."