Hummels pakt tactiek Löw aan na verlies: Dat heb ik intern vaak aangekaart

Hummels pakt tactiek Löw aan na verlies: "Dat heb ik intern vaak aangekaart"

Gepubliceerd: zondag 17 juni 2018 om 20:50zo 17-06-2018 om 20:50

Mats Hummels is niet blij met de tactiek van bondscoach Joachim Löw. In de eerste wedstrijd van Duitsland op het WK ging de regerend wereldkampioen met 0-1 onderuit tegen Mexico door een doelpunt van Hirving Lozano.

Hummels is not amused. "Als zeven à acht man aanvallend spelen is de offensieve druk natuurlijk groter dan de defensieve stabiliteit. Dat heb ik intern vaak aangekaart", zegt de Duitse verdediger na afloop. "Onze verdediging staat niet goed. Vaak staan alleen Jérôme Boateng en ik achterin. Dat hebben ze vandaag genadeloos afgestraft."

De tactiek van Löw is daar debet aan, laat Hummels doorschemeren. De Duitsers kregen counter na counter om de oren. "Het is vrij simpel: we hebben gespeeld zoals tegen Saudi-Arabië, maar dan tegen een betere tegenstander", refereert hij aan de 2-1 oefenzege op Saudi-Arabië voor het WK. "We hebben die problemen besproken, maar niet opgelost."

Duitsland speelt in de groep nog tegen Zweden en Zuid-Korea. "We moeten nu twee wedstrijden winnen, anders zijn we klaar", weet Hummels. "Als we de volgende wedstrijd weer zo spelen, maak ik me zorgen, maar ik ga er nu vanuit dat we beter gaan spelen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws