Van der Vaart is het zat: 'Ongelooflijk, ik heb er nu al bijna geen zin meer in'

Van der Vaart is het zat: 'Ongelooflijk, ik heb er nu al bijna geen zin meer in'

17-06-2018 22:09
52

Brazilië heeft het recht om zich bestolen te voelen na het gelijkspel tegen Zwitserland. Dat concluderen Hugo Borst, Rafael van der Vaart en scheidsrechter Bas Nijhuis.

Brazilië incasseerde de gelijkmaker van Zwitserland na een vermeende duw van doelpuntenmaker Steven Zuber. De videoscheidsrechter greep opvallend genoeg niét in. Even later werd Gabriel Jesus een penalty onthouden. "We kunnen heel kort zijn: Brazilië is twee keer genaaid", reageert Borst bij de NOS.

Van der Vaart is de VAR-discussie nu al spuugzat. "Die Zwitser duwt twee keer. Het is toch ongelooflijk... We hebben het er weer over, ik heb er nu al bijna geen zin meer in. Waarschijnlijk gaat het elke dag gebeuren. Het is natuurlijk ook een penalty..."

Nijhuis stelt dat de scheidsrechter het Zwitserse doelpunt had moeten afkeuren en Brazilië een penalty had moeten geven. "Ik kon ze de laatste dagen echt steunen, maar vandaag is het een ander verhaal. De scheidsrechter had echt twee keer naar de zijlijn gehaald moeten worden."