'Vertrek van Cocu dichtbij: Fenerbahçe meldt zich officieel bij PSV'

'Vertrek van Cocu dichtbij: Fenerbahçe meldt zich officieel bij PSV'

18-06-2018 00:00
94

Het wordt steeds waarschijnlijker dat trainer Phillip Cocu volgend seizoen langs de lijn staat bij Fenerbahçe. De Turkse topclub heeft zich bij PSV gemeld.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Cocu wordt sinds donderdag in verband gebracht met Fenerbahçe. De laatste dagen worden de geruchten steeds hardnekkiger en wordt in Turkije al druk gespeculeerd over mogelijke versterkingen. PSV-directeur Toon Gerbrands beklemtoonde zaterdag dat er nog geen akkoord is gesloten met Fenerbahçe.

Wedden

Meer odds

Inmiddels heeft de nummer twee van het afgelopen Süper Lig-seizoen zich officieel gemeld in Eindhoven. Het doel: Cocu per direct overnemen. Volgens het ED onderhandelen de clubs momenteel over een transfer van de trainer, maar is er nog geen akkoord bereikt. PSV wil hem niet zonder slag of stoot laten gaan. Het contract van Cocu, dat nog één jaar doorloopt, moet worden afgekocht. De verwachting is dat het proces 'op korte termijn en met goed gevolg' wordt afgerond.

Mocht Cocu inderdaad naar Fenerbahçe vertrekken, dan is hij het derde kopstuk van de kampioen dat het Philips Stadion verlaat. Technisch manager Marcel Brands en hoofd jeugdopleiding Pascal Jansen gingen hem voor. Mark van Bommel wordt genoemd als meest waarschijnlijke opvolger van Cocu.