'Vitesse heeft aan drie spitsen niet genoeg en wil topscorer van Anderlecht-jeugd'

'Vitesse heeft aan drie spitsen niet genoeg en wil topscorer van Anderlecht-jeugd'

18-06-2018 08:50
23

Vitesse hoopt zich te versterken met Anderlecht-spits Mohamed Dauda. De twintigjarige Ghanees heeft volgens Het Nieuwsblad een aanbod van de Arnhemmers op zak.

Dauda speelde vorig seizoen slechts twee wedstrijden in de hoofdmacht van Anderlecht, maar had het een belangrijk aandeel in de landstitel van de Brusselse beloften. De Ghanees was met liefst 29 treffers in 25 wedstrijden de topschutter van de ploeg. De jeugdinternational van Ghana had echter pech dat hij een kaakblessure opliep, waardoor hij niet meer kansen in Anderlecht 1 kreeg.

Dauda ligt nog tot medio 2021 vast in het Constant Vanden Stockstadion, maar overweegt naar verluidt om ergens anders op jacht te gaan naar speeltijd. KV Oostende lijkt de belangrijkste concurrent te worden van Vitesse: de kustploeg hoopt meerdere talenten, waaronder Dauda, te huren van Anderlecht.

Vitesse heeft momenteel al drie centrumspitsen in de selectie. Tim Matavz en Thomas Buitink hebben onlangs gezelschap gekregen van de Algerijnse topschutter Oussama Darfalou. Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat er een Dauda in het Gelredome rondloopt. De Nigeriaan Abiola Dauda stond tussen 2014 en 2017 al onder contract in Arnhem.