Cruijff: 'Je bent dan wel een op en top topspeler om zo'n statement te maken'

Cruijff: 'Je bent dan wel een op en top topspeler om zo'n statement te maken'

18-06-2018 10:52
6

Jordi Cruijff kan zich niet vinden in de beslissing van de Spaanse voetbalbond om bondscoach Julen Lopetegui één dag voor de start van het WK op straat te zetten. Cruijff schrijft dat in zijn column in De Telegraaf. 

De Spaanse bond nam het Lopetegui kwalijk dat hij pas op het állerlaatste moment melding maakte van zijn vertrek naar Real Madrid. 'Persoonlijk vind ik het wegsturen van Lopetegui een stap te ver. Helemaal omdat de internationals duidelijk hebben aangegeven er geen probleem mee te hebben', schrijft Cruijff.

'Daarmee had bondsvoorzitter Luis Rubiales  meteen de verantwoordelijkheid bij de selectie kunnen leggen. Ik had dus naar de voetballers geluisterd. Die hebben toch met hun coach twee jaar naar dit moment toegewerkt. Een WK dat voor veel spelers de afsluiting van hun carrière moet worden. Die willen daarom nu geen gedoe.'

Ronaldo
Los van de sores rondom de nationale ploeg, heeft Cruijff vrijdag vooral genoten van de clash tussen Spanje en Portugal (3-3) - en het optreden van Cristiano Ronaldo in het bijzonder. De Real Madrid-vedette maakte drie goals. 

'Hij heeft veel kritiek gekregen op zijn houding om na de gewonnen Champions League-finale alle aandacht naar zich toe te trekken, in plaats van het team en de club het podium te gunnen. Je bent dan wel een op en top topspeler om dan juist tegen Spanje zo'n statement te maken.'