Zweden wint door VAR en benutte penalty Granqvist van pover Zuid-Korea

Zweden wint door VAR en benutte penalty Granqvist van pover Zuid-Korea

18-06-2018 15:51
29

Zweden is het WK begonnen met een overwinning. In Nizhny Novgorod werd het zwakke Zuid-Korea nipt, maar verdiend over de knie gelegd: 1-0.

Andreas Granqvist kroonde zich in de tweede helft tot matchwinner. De oud-verdediger van FC Groningen benutte een penalty, na een overtreding op Victor Claesson. De strafschop werd toegekend na ingrijpen van de videoscheidsrechter. Granqvist maakte de eerste WK-treffer voor Zweden sinds 2006.

Op de Zweedse overwinning viel weinig af te dingen. De ploeg van bondscoach Janne Andersson was beter dan Zuid-Korea, dat er nauwelijks in slaagde om een paar keer achter elkaar naar de juiste kleur te passen. In de beginfase kreeg oud-PSV'er Marcus Berg een droomkans op de openingstreffer, maar hij raakte het gezicht van doelman Hyun-woo Jo.

In het vervolg bleef Zweden de bovenliggende partij, maar grossierde de ploeg die Oranje uitschakelde in de WK-kwalificatiecyclus in gemiste kansen. Onder meer Ola Toivonen was dicht bij een doelpunt. In de absolute slotfase kreeg Zuid-Korea nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar Hee-chan Hwang kopt de bal voor open doel meters naast.