'Barça wil De Jong ondanks concrete interesse deze zomer niet naar Spanje halen'

'Barça wil De Jong ondanks concrete interesse deze zomer niet naar Spanje halen'

18-06-2018 16:25
19

Na de afwijzing van Antoine Griezmann richt FC Barcelona alle pijlen op een nieuwe middenvelder. Vijf namen staan op het lijstje: Christian Eriksen, Thiago Alcantara, Miralem Pjanic, Adrien Rabiot, Aleksandr Golovin én Frenkie de Jong, meldt Diario Sport.

Volgens de Catalaanse sportkrant is Barça zeer geïnteresseerd in de 21-jarige Ajacied, maar is het zo goed als uitgesloten dat hij deze zomer al de overstap maakt naar Camp Nou. Het is de bedoeling dat De Jong nog één seizoen in Amsterdam blijft.

De Spaans kampioen ziet Eriksen en Thiago wél als directe versterkingen. De Deen geniet de voorkeur, maar Tottenham Hotspur ligt dwars. Thiago is een goedkoper alternatief, zeker als Lucas Digne de omgekeerde weg bewandelt. Bayern München lijkt in dat geval genoegen te nemen met zo'n vijftig miljoen euro. Bijkomend voordeel is dat Thiago een verleden heeft bij de club en veel spelers hem graag zien terugkeren.

Over Pjanic zijn meer twijfels. De Bosniër van Juventus viert volgend jaar april bovendien zijn 29e verjaardag, terwijl Barça liever een jongere middenvelder aantrekt. Met Ivan Rakitic (30) en Sergio Busquets (29) heeft de club al twee routiniers in huis. De interesse voor Rabiot en Golovin is op dit moment nog niet concreet.

Lees ookDe Jong reageert op Barça-gerucht: 'Eerst kijken of ik nog beetje kan voetballen'