Rode Duivels komen pas na rust op gang: mooie goals bij ruime zege op Panama

18-06-2018 18:52
60

België heeft zoals verwacht drie punten overgehouden aan zijn WK-opening tegen Panama. Nadat het in de eerste helft op 0-0 was blijven steken, liep het na de rust alsnog uit naar een ruime overwinning.

aDe Rode Duivels begonnen furieus aan hun WK-opening en probeerden onder aanvoering van Eden Hazard direct toe te slaan. Doelman Jaime Penedo had echter een fraaie redding in huis op een inzet van Dries Mertens en Hazard wist niet te profiteren van een te korte terugspeelbal van captain Román Torres. In de loop van de eerste helft zakte het tempo in: Panama bleef stug verdedigen en haalde zonder noemenswaardige problemen met 0-0 de rust.

Direct na de pauze werd de ban alsnog gebroken. Dries Mertens velde Penedo met een magistrale volley. In de loop van de tweede helft breidde Romelu Lukaku de marge uit. De spits van Manchester United zette eerst zijn hoofd tegen een fraaie voorzet van Kevin de Bruyne en werd even later de diepte in gestuurd, waarna hij de bal over Penedo heen liftte. België speelde de bal rustig uit en Panama ging tevergeefs op zoek naar een eretreffer.

Later op de avond spelen Engeland en Tunesië de tweede wedstrijd in Groep G. België neemt het zaterdag op tegen Tunesië. Engeland speelt een dag later tegen Panama.