'AS Roma overtuigd van kwaliteiten Ziyech, maar twijfelt om twee redenen'

'AS Roma overtuigd van kwaliteiten Ziyech, maar twijfelt om twee redenen'

18-06-2018 20:35
36

Hakim Ziyech wordt nadrukkelijk gelinkt aan AS Roma, maar dat betekent niet dat een transfer een abc'tje is. De Serie A-club is overtuigd van de voetbalkwaliteiten van Ziyech, maar heeft volgens de Italiaanse krant Leggo alsnog twee vraagtekens staan.

Leggo schreef eerder ook al over Ziyech en meldde toen dat Ajax tussen de veertig en 45 miljoen euro wil voor de middenvelder. Technisch directeur Monchi en trainer Eusebio Di Francesco vinden dat bedrag simpelweg te veel en willen alleen zakendoen als Ajax bereid is de prijs te laten zakken. Diverse andere media melden dat de Amsterdammers rond de 35 miljoen euro wensen te ontvangen.

Het tweede punt waar Roma volgens Leggo over twijfelt is de Afrika Cup. Als Ziyech door de Marokkaanse bondscoach Herve Renard voor dat toernooi wordt opgeroepen, is Roma hem een aantal wedstrijden kwijt. Daarnaast moeten er ook kwalificatiewedstrijden worden gespeeld, die Ziyech dan mogelijk moet spelen. Ziyech was er tijdens de laatste editie niet bij, omdat Renard hem passeerde. Feyenoord was aanvoerder Karim El Ahmadi wél kwijt aan de Afrika Cup. 

De vraag is hoe ver Roma en Ajax zijn in de onderhandelingen over Ziyech. De Italiaanse club zaaide maandagavond veel verwarring door een Tweet te plaatsen en die razendsnel weer te verwijderen. Op het Engelstalige account van de club was heel kort een verwijzing te zien naar een van de filmpjes die Ajax gebruikt als Ziyech scoort.