'Onduidelijkheid in Eindhoven: WK en PSV-voorbereiding lopen door elkaar heen'

'Onduidelijkheid in Eindhoven: WK en PSV-voorbereiding lopen door elkaar heen'

Gepubliceerd: dinsdag 19 juni 2018 om 07:40di 19-06-2018 om 07:40

De PSV-staf voor volgend seizoen begint langzaam maar zeker vorm te krijgen, meldt het Eindhovens Dagblad. Hoofdtrainer Phillip Cocu is hard op weg naar het Turkse Fenerbahçe. Mark van Bommel en Bert van Marwijk worden zo goed als zeker de nieuwe eindverantwoordelijken.

De Turkse grootmacht moet eerst nog het tot medio 2019 doorlopende contract van Cocu afkomen. Het ED meldde maandagavond dat de eerste onderhandelingen tussen beide clubs geen resultaat hebben opgeleverd. Desondanks verwacht het medium dat Cocu spoedig gepresenteerd zal worden in Istanbul. Van Bommel en Van Marwijk hoeven alleen nog hun jawoord aan PSV te geven, maar richten zich voorlopig op het WK met Australië.

De Eindhovenaren hebben echter nog met één heet hangijzer te maken: de assistentie van het beoogde nieuwe trainersduo. Ruud Brood was vorig seizoen assistent van Cocu en lijkt van plan om in Eindhoven te blijven. Volgens het ED is echter nog niet duidelijk of Van Bommel hiermee akkoord gaat. Bovendien begint PSV op 27 juni aan het nieuwe seizoen, terwijl Van Bommel en Van Marwijk een dag eerder nog de WK-wedstrijd tegen Peru moeten afwerken. Brood lijkt de aangewezen man om de voorbereiding op te starten, maar dat is nog geen uitgemaakte zaak.

Cocu lijkt zijn andere assistent, Chris van der Weerden, overigens wél mee te nemen naar Fenerbahçe.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Zouden Van Bommel en Van Marwijk geschikt zijn voor PSV?

(1832 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws