De Stentor: De Kogel moet jaar lang revalideren en opnieuw leren lopen

De Stentor: De Kogel moet jaar lang revalideren en opnieuw leren lopen

19-06-2018 08:38
42

Leon de Kogel moet zijn voetbalcarrière naar alle waarschijnlijkheid vaarwel zeggen, meldt De Stentor dinsdagochtend. De oud-spits van onder meer FC Utrecht en Go Ahead Eagles overleefde onlangs een zwaar verkeersongeval op Malta, maar het lijkt nog maar de vraag of hij ooit nog zal kunnen lopen.

De Kogel was in de nacht van maandag 11 juni op dinsdag 12 juni betrokken bij een zwaar auto-ongeluk: de 26-jarige spits zat als bijrijder in een auto, die op de verkeerde weghelft belandde en frontaal op een tegemoetkomend voertuig botste. Volgens De Stentor, dat zich beroept op 'bronnen dichtbij de familie', heeft De Kogel 'gevochten voor zijn leven'.

De geboren Zuid-Hollander liep een open beenbreuk op tijdens het ongeval en moest door de brandweer uit de auto worden gezaagd. De Kogel is vervolgens vijf uur lang geopereerd in het ziekenhuis van Valletta: mede doordat hij veel bloed verloor, was zijn situatie kritiek. De artsen hebben echter kunnen redden, melden de Maltezer autoriteiten.

Inmiddels is de spits overgebracht naar het UMC in Utrecht. Volgens de eerste diagnose heeft hij zijn kruisbanden, kniebanden én zijn meniscus gescheurd en is zijn linkerdijbeen op meerdere plaatsen gebroken. De NOS meldde maandag nog dat beide benen van De Kogel verbrijzeld waren, maar dat wordt niet bevestigd door De Stentor. De Kogel moet voorlopig in het UMC blijven, waar hem een reeks operaties wacht. Waarschijnlijk moet hij een jaar wachten totdat de schade in zijn linkerknie volledig hersteld is en kan hij daarna pas weer beginnen met opnieuw leren lopen.

Lees ook: Heftig nieuws: De Kogel ernstig gewond na auto-ongeluk op Malta