'Ik snap het van beide partijen wel. Cocu verlaat PSV op het juiste moment'

'Ik snap het van beide partijen wel. Cocu verlaat PSV op het juiste moment'

19-06-2018 08:51
18

Pierre van Hooijdonk begrijpt dat Phillip Cocu PSV wil verruilen voor het Turkse Fenerbahçe. Volgens de analyticus verlaat Cocu de Eindhovenaren op precies het juiste moment.

"Ik snap het van beide partijen wel. Bij Fenerbahçe zijn er echt veel mogelijkheden om iets te bereiken", laat de oud-spits weten aan Voetbal International. Van Hooijdonk vermoedt dat er naar de smaak van Cocu te veel onzekerheden rondom PSV hangen. "Het vertrek van Marcel Brands naar Everton en een spelersgroep die veel wijzigingen zal ondergaan, dat zal zeker meespelen bij zijn overweging."

Hoewel Van Hooijdonk niet had verwacht dat Fenerbahçe bij de 101-voudig Oranje-international uit zou komen, denkt hij dat Cocu in staat is om succes te boeken met de Turkse grootmacht. De analist plaatst echter één belangrijke kanttekening. "Hij moet de wetten van het Turkse voetbal wel goed tot zich nemen. De mediahectiek, de fanatieke supporters, alles eromheen", stelt Pi-Air. "Dat is wel even heel wat anders dan bij PSV. Hij moet zich goed voorbereiden op wat hem te wachten staat."