Loting koppelt Ajax aan Sturm Graz in voorronde Champions League

Loting koppelt Ajax aan Sturm Graz in voorronde Champions League

19-06-2018 14:20
142

Ajax moet het in de tweede voorronde van de Champions League opnemen tegen Sturm Graz. Dat heeft de loting dinsdag bepaald. Ajax speelt eerst thuis.

Het Oostenrijkse Sturm Graz eindigde vorig seizoen op de tweede plek in de Oostenrijke Bundesliga, achter RB Salzburg. De heenwedstrijden vinden plaats op 24 en 25 juli, de returns zijn een week later. Als Ajax erin slaagt de volgende ronde te bereiken, wachten op 7 of 8 augustus en op 14 of 15 augustus de twee wedstrijden in de derde voorronde om een plek in de play-offs. De play-offs worden afgewerkt op 21/22 augustus en op 28/29 augustus.

Wedden

Meer odds

Pas wanneer Ajax de play-offs weet te winnen, plaatst het zich voor de groepsfase van de Champions League. De formatie van trainer Erik ten Hag moet in totaal dus drie verschillende tegenstanders zien te verslaan voor het zich plaatst voor het miljardenbal.

Als Ajax de tweede voorronde overleeft, maar in de derde of vierde voorronde alsnog wordt uitgeschakeld, mogen de Amsterdammers zich opmaken voor de groepsfase van de Europa League. Als Ajax in de tweede voorronde al wordt uitgeschakeld, wacht eerst nog de derde voorronde van de Europa League.