Nederlander bij Bali United: 'We besloten er op in te gaan'

Nederlander bij Bali United: 'We besloten er op in te gaan'

19-06-2018 12:56
9

Nick van der Velden kijkt zijn ogen uit in Indonesië. De Nederlandse routinier (36) stond op het punt om te stoppen, toen hij een aanbod kreeg om te gaan spelen bij Bali United.

"Daar hoefde ik niet lang over na te denken", vertelt hij aan het Dagblad van het Noorden. "Na kort overleg met mijn gezin besloten we er op in te gaan en een paar dagen later zat ik in het vliegtuig naar Indonesië."

Van der Velden speelde voornamelijk in de Eredivisie en koesterde de wens om in het buitenland actief te zijn. "Een andere cultuur en voetbalstijl ervaren. Met Dundee United kwam die buitenlandse droom voor een groot deel uit. Bali United was vervolgens de kers op de taart, een ongelooflijke kans die ik in de laatste jaren van mijn carrière niet kon laten liggen. Het maakte het plaatje voor mij compleet."

Van der Velden weet nog niet wat hij na zijn voetbalcarrière gaat doen. Hij heeft bijna alle diploma's om in de Eredivisie trainer te mogen worden. "Ik heb ondertussen al een aantal trainersdiploma's behaald. Nog twee vervolgdiploma's en dan mag ik de Eredivisie trainen. Dat wordt hoogstwaarschijnlijk mijn volgende uitdaging. Maar voor nu blijf ik samen met mijn gezin nog even lekker op dit heerlijke eiland. Volop genieten van dit avontuur."