'Van Rhijn mag op zoek naar andere club: Club Brugge presenteert nieuwe back'

'Van Rhijn mag op zoek naar andere club: Club Brugge presenteert nieuwe back'

19-06-2018 13:38
41

Het is nog onzeker of de toekomst van Ricardo van Rhijn bij Club Brugge ligt. De Belgische ploeg heeft Clinton Mata overgenomen van Charleroi en dat kan wel eens ten koste gaan van de Nederlander.

Van Rhijn werd afgelopen seizoen verhuurd aan AZ, maar is inmiddels weer terug bij de Belgische kampioen. Met de komst van Mata lijkt de kans op speeltijd echter nihil. Mata heeft in Brugge zijn handtekening gezet onder een contract voor vier seizoenen. "Samen met Dion Cools hebben we nu twee volwaardige spelers voor de rechterflank, wat zeker geen overbodige luxe is met het drukke programma die eraan komt", verklaarde trainer Ivan Leko op de website van de club.

En dat is een opvallende uitspraak aangezien Van Rhijn bij AZ ook veelvuldig als rechtsback werd gebruikt. Hoewel de verdediger zelf liever in het centrum speelt, zijn de woorden van Leko niet bepaald hoopgevend. Enige 'meevaller' voor Van Rhijn is dat Mata pas in oktober wedstrijdfit is. Tijdens de medische testen werd vastgesteld dat Mata onder het mes moet wegens een blessure die hij vorig seizoen opliep.

Bij AZ kwam Van Rhijn uiteindelijk tot vijftien wedstrijden. Eerder stond hij onder contract bij Ajax, dat hem in 2016 voor 1,8 miljoen euro verkocht aan Club Brugge.