LIVE-discussie: Polen met Lewandowski en Milik tegen Senegal van Mané

LIVE-discussie: Polen met Lewandowski en Milik tegen Senegal van Mané

19-06-2018 16:32
54

Polen en Senegal zijn de laatste landen die op het WK voetbal in actie komen. In het Spartak stadion spelen zij hun eerste groepsduel.

Bij Polen zijn de ogen vooral gericht op het spitsenduo Robert Lewandowski en Arkadiusz Milik. De aanvaller van Bayern München is de grote ster, maar ook oud-Ajacied Milik is een spits om rekening mee te houden. Andere bekende namen bij Polen zijn Juventus-doelman Wojciech Szczesny, Jakub Blaszczykowsk (Wolfsburg) en Piotr Zielinski (Napoli).

Aan de andere kant is alle hoop gevestigd op Sadio Mané, de aanvaller van Liverpool die vorige maand met zijn ploeg de Champions League-finale van Real Madrid verloor. Andere bekende namen bij Senegal zijn Idrissa Gueye (Everton), Mame Biram Diouf (Stoke City) en Kalidou Koulibaly (Napoli). Het is voor Senegal de tweede keer op een WK-eindronde. De vorige keer, in 2002, ging dat niet onaardig. Senegal kwam toen tot de kwartfinale.

De eerste wedstrijd in deze groep werd dinsdagmiddag al gespeeld. Het duel tussen Colombia en Japan eindigde in een verrassende 1-2 overwinning voor de Aziaten.

Polen: Szczesny; Piszczek, Pazdan, Cionek, Rybus; Blaszczykowski, Krychowiak, Zielinski, Grosicki; Milik en Lewandowski.

Senegal: K. Ndiaye; Wague, S. Sané, Koulibaly, Sabaly; Sarr, A. Ndiaye, Gueye, S. Mané; Niang en Diouf.

No Poll