PSV haalt 'absolute meerwaarde': 'Hij zal niet heel lang in Eindhoven blijven'

PSV haalt 'absolute meerwaarde': 'Hij zal niet heel lang in Eindhoven blijven'

19-06-2018 17:54
55

Stijn Vreven weet het zeker: PSV-aanwinst Angelino is niet lang te bewonderen in Eindhoven. De voormalig trainer van NAC Breda gelooft dat Angelino binnen afzienbare tijd een stap hogerop zal maken. 

Afgelopen week nam PSV de 21-jarige Angelino voor enkele miljoenen euro's over van Manchester City. Vreven werkte met de linksback succesvol samen in Breda. NAC huurde de linkspoot vorig jaar van The Citizens. "Met zijn specifieke kwaliteiten is hij als linksback voor PSV direct een absolute meerwaarde", stelt de oefenmeester in gesprek met Voetbal International.

"Ik voorzie voor hem geen pad zoals Santiago Arias dat heeft afgelegd bij PSV. Angelino staat er direct en hij zal ook niet heel lang bij PSV blijven. Met zijn branie, bravoure en grinta kent hij voor geen enkele tegenstander schrik. Hij is mentaal zo sterk, het maakt hem niet uit of hij in de Eredivisie tegen Excelsior speelt of in de Champions League tegen Atlético Madrid."

"Ik denk zelfs dat Angelino mee kan bij Manchester City. Daar geloof ik echt in", vervolgt Vreven. "Hij is fantastisch in een ploeg die dominant voetbalt op de helft van de tegenstander. Het maakt niet uit of de tegenstander heel compact staat. Angelino is in staat om in geen ruimte, ruimte te creëren. Dat kunnen niet veel spelers."