Van Geel heeft schaduwlijst klaar: 'Inherent aan Feyenoord dat spelers vertrekken'

Van Geel heeft schaduwlijst klaar: 'Inherent aan Feyenoord dat spelers vertrekken'

19-06-2018 21:32
44

Bij Feyenoord is tot dusver sprake van een rustige transferzomer. Volgens technisch directeur Martin van Geel hebben de Rotterdammers hun zaakjes op orde.

"We hebben alleen spelers laten gaan die niet in de basis stonden", zegt Van Geel tegen RTV Rijnmond. "De spelers die we vorig seizoen hebben aangetrokken zijn er nog. Amrabat, St. Juste, Haps, Boëtius en Larsson. Ze gaan allemaal hun tweede seizoen in en dat betekent dat ze meer gaan presteren en veel beter worden. Ze zijn nu gewend aan de club."

Wedden

Meer odds

"Ja, wij zijn nu op dit moment voorbereid, maar het is wel afwachten hoe de WK-gangers terugkomen", vervolgt Van Geel, die niet bang is voor vertrekkers. "Het zijn allemaal spelers die langdurig vastliggen bij Feyenoord, dus we kunnen altijd onderhandelen. Maar het is inherent aan Feyenoord, aan Nederlandse clubs en eigenlijk alle clubs, dat er spelers vertrekken. Als het gebeurt, dan hebben we onze schaduwlijst klaar."

Feyenoord doet voorlopig geen poging om Kevin Diks definitief over te nemen van Fiorentina. "Op dit moment denken we dat we die positie behoorlijk ingevuld hebben. St. Juste kan daar goed spelen, dat heeft hij afgelopen seizoen laten zien. Van Bart Nieuwkoop verwacht ik veel meer dan het afgelopen jaar en we hebben nog Lutsarel Geertruida, we kijken altijd in eerste instantie naar onze eigen jeugd en dat heeft ons geen windeieren gelegd."

Een vertrek van Kenneth Vermeer is nog niet aan de orde. Eerst moet de doelman fit worden. "Dat gaat nog weken duren voordat hij weer kan trainen en wedstrijden kan spelen. Die is helaas behoorlijk ernstig geblesseerd geraakt in het bovenbeen."