'Ik heb bij Feyenoord gespeeld, maar ik ga het gewoon zeggen: ik ben een Ajacied'

'Ik heb bij Feyenoord gespeeld, maar ik ga het gewoon zeggen: ik ben een Ajacied'

19-06-2018 22:08
57

Garry Mendes Rodrigues timmert momenteel aan de weg bij Galatasaray, maar brak in Nederland nooit echt door. De 27-jarige Rotterdammer speelde wel in de jeugd van Feyenoord, al was dat zeker niet zijn favoriete team.

Rodrigues vertelt aan Andy van der Meyde dat hij een bewonderaar is. "Je bent een van de beste buitenspelers die ooit in Nederland heeft gespeeld", zegt de aanvaller in het YouTube-programma Bij Andy in de auto. "Je was mijn grote voorbeeld. Ik heb bij Feyenoord gespeeld, maar ik ga het gewoon zeggen: ik ben een Ajacied. Dat komt door mijn vader. Ik was echt een fan van je."

Rodrigues is wel een ander type dan Van der Meyde. "Mijn beste positie is linksbuiten om dan naar binnen te komen. Ik heb veel van je geleerd, maar jij was goed in buitenom gaan. Ik denk dat je wel een iets beter schot dan ik had. Jij had een poeier in die rechter van je. Ik herinner me die goal tegen AS Roma. Je was echt een goede buitenspeler. Ouderwets buitenom, daar houd ik van."

Het afgelopen seizoen was Rodrigues een vaste waarde bij Galatasaray. Hij speelde 33 competitieduels, waarin hij negen keer trefzeker was.