Feyenoord City slaat terug na snoeihard rapport: 'Vol aannames en suggesties'

Feyenoord City slaat terug na snoeihard rapport: 'Vol aannames en suggesties'

19-06-2018 22:30
50

De initiatiefnemers van Feyenoord City zijn allerminst gelukkig met het kritische rapport van Dr. Tsjalle van der Burg. Hij schreef vrijdag dat het plan voor het nieuwe stadion de club en de gemeente grote schade kan opleveren.

De toekomst van Feyenoord zou zelfs nauw samenhangen met het slagen van het megaproject, concludeerde Van der Burg. De Rotterdamse club is het daar niet mee eens. 'Wij zijn zeer teleurgesteld door de onzorgvuldige wijze waarop kritiek wordt geuit op onze plannen voor Feyenoord City en het nieuwe stadion', valt te lezen in een verklaring.

Wedden

Meer odds

Zo zou het rapport niet gebaseerd zijn op actuele kennis. 'Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van oude inmiddels achterhaalde informatie, terwijl heel veel informatie gewoon beschikbaar is op onze website'. Ook vindt Feyenoord City dat het rapport veel onjuistheden, onwaarheden en onzorgvuldigheden bevat. Daarnaast staat het 'vol met aannames en suggesties en speculaties, die niet worden onderbouwd'.

Feyenoord City benadrukt dat het zorgvuldig omgaat met het besluitvormingsproces voor het nieuwe stadion. Van der Burg wordt uitgenodigd om zijn rapport te bespreken. De hele verklaring van Feyenoord City is hier te lezen.