'Bayern meldt zich na deal van '50 à 60 miljoen' onmiddellijk bij Ajax'

'Bayern meldt zich na deal van '50 à 60 miljoen' onmiddellijk bij Ajax'

20-06-2018 07:20
105

Mocht Jérôme Boateng inderdaad vertrekken bij Bayern München, dan weet de kampioen van Duitsland precies wie zijn opvolger moet worden in de Allianz Arena. Matthijs de Ligt staat met stip bovenaan het verlanglijstje van Bayern. 

Boulevardkrant Sport Bild schrijft dat woensdag. De 29-jarige Boateng, momenteel met Duitsland actief op het WK in Rusland, liet aan het einde van afgelopen seizoen blijken dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. De verdediger zou in de belangstelling staan van onder meer Juventus en Paris Saint-Germain. Voor een bedrag van 50 à 60 miljoen is Boateng af te halen in Zuid-Duitsland.

Bij een vertrek van de oud-speler van Hamburger SV en Manchester City is de leiding van Bayern van plan om Niklas Süle te promoveren naar de basiself. Afgelopen seizoen zat de international nog vaak op de bank. Een groot deel van de opbrengst van Boateng wordt geïnvesteerd in een nieuwe, talentvolle stopper. De Ligt is hét toptarget van Der Rekordmeister, weet Sport Bild. 

De Oranje-international staat in de belangstelling van vrijwel de gehele Europese top. Ook Man City, Juventus en FC Barcelona worden aan De Ligt gelinkt. De tiener heeft bij Ajax een contract tot medio 2021.