In vier jaar van amateurs naar PSV: 'Ben heel benieuwd of Dumfries dat kan'

In vier jaar van amateurs naar PSV: 'Ben heel benieuwd of Dumfries dat kan'

20-06-2018 07:31
45

De overgang van Denzel Dumfries naar PSV werd dinsdag definitief beklonken. Volgens zijn voormalig trainer Jurgen Streppel kan de verdediger er direct staan in Eindhoven. 

"Mits hij het simpel houdt", voegt hij daar aan toe tegenover Voetbal International. "Dat gaat hem lukken. Geef hem één, twee opdrachten en die kan hij uitvoeren. Daarna verwacht ik dat hij opnieuw snel stappen zal maken." Volgens Streppel is Dumfries een snelle leerling. "Deze jongen speelde vier jaar geleden nog bij de amateurs (Barendrecht), dat moeten we niet vergeten hè. Hij heeft in de drie jaar erna steeds heel makkelijk een hoger niveau aangetikt."

Dumfries maakte nog maar een jaar geleden de overstap van Sparta naar Heerenveen. Na één seizoen heeft hij zijn volgende transfer alweer verdiend. "Denzel past zich aan en ontwikkelt zich snel. Hij heeft altijd moeten knokken, steeds moeten bewijzen, dat hij wél goed genoeg was. Dat is dus ook zijn grote kwaliteit."

Volgens Streppel is het enige gevaar van de verdediger dat hij niet altijd scherp is. "Steeds focus houden, daar heeft hij soms nog moeite mee. Dat kan een valkuil zijn. Maar als je hem bij de les houdt, gaat hij weer door. "

Of de 22-jarige Dumfries over een jaar ook PSV weer gaat verlaten? "Bij PSV is meer druk dan bij Heerenveen, de ruimtes om te voetballen zijn er kleiner dus hij zal sneller moeten handelen. Hij zal zich dus aan de bal sterk moeten ontwikkelen. Kan hij dat? Daar ben ik heel nieuwsgierig naar."