Ziyech over besprekingen Marokko: 'Renard staat echt te schreeuwen in kleedlokaal'

Ziyech over besprekingen Marokko: 'Renard staat echt te schreeuwen in kleedlokaal'

20-06-2018 09:00
25

Hakim Ziyech heeft zich lovend uitgelaten over bondscoach Hervé Renard. En dat is opvallend, aangezien de Fransman de Ajacied lange tijd niet opriep voor de nationale ploeg van Marokko.

Ziyech verklaart dat hij geniet van de besprekingen van Renard: "Hij begint nog rustig, legt uit hoe de standaardsituaties uitgevoerd moeten worden. Maar dan komt zijn speech. Renard staat in het kleedlokaal echt te schreeuwen. Dan zit je op het puntje van je stoel", vertelt de middenvelder aan het Algemeen Dagblad.

Dat sorteerde op het WK nog niet het gewenste effect, want Marokko verloor de eerste groepswedstrijd van Iran. Toch motiveren de besprekingen van Renard de 25-jarige middenvelder. "Dan krijg je het gevoel 'jaaaa, het moet nu gebeuren'. En dat gevoel heb je ook nog na de tiende wedstrijd onder zijn leiding."

Ziyech lag vorig jaar nog in de clinch met de bondscoach, maar in de zomer legden de twee het bij. "We hebben anderhalf uur met elkaar gesproken, en daarbij alles uitgepraat. Het was echt niet direct zand erover, daarvoor was er te veel gebeurd", verklaarde Ziyech eerder tegenover Voetbal International. Marokko speelt woensdag om 14.00 uur de tweede groepswedstrijd tegen Portugal. De Portugezen begonnen het WK met een puntendeling tegen Spanje (3-3).