Klopp wilde Van Dijk niet laten debuteren tegen Everton: 'Geniale beslissing'

Klopp wilde Van Dijk niet laten debuteren tegen Everton: 'Geniale beslissing'

Gepubliceerd: woensdag 20 juni 2018 om 10:32wo 20-06-2018 om 10:32

Dat Virgil van Dijk in januari van dit jaar debuteerde voor Liverpool met een basisplek tegen Everton, was de ochtend van de wedstrijd nog niet bekend. Trainer Jürgen Klopp wilde de Oranje-international eigenlijk op de bank zetten.

Dat onthult hij op de website van Liverpool. Van Dijk was nog maar net overgekomen van Southampton toen Liverpool de derby tegen Everton speelde in de derde ronde van de FA Cup. "Het was geen lastig besluit, maar wel een spontane", erkent hij. "In de ochtend dacht ik dat hij niet zou spelen. We hadden een ochtendsessie en toen ik van het veld kwam dacht ik: ach, waarom niet?"

De beslissing pakte goed uit, want Van Dijk scoorde de winnende treffer. "Het was natuurlijk niet dat ik hem niet wilde laten spelen, we hadden hem gekocht, dus we wilden hem laten spelen. Maar het was de eerste wedstrijd, tegen Everton, als het verkeerd uitpakt is dat niet echt een lekkere start. Maar toen bedacht ik me dat hij er klaar voor was, dus we hebben hem laten spelen en dat was een geniale beslissing."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws