Fortuna Sittard slaat slag in Engeland: international USA naar Limburg

Fortuna Sittard slaat slag in Engeland: international USA naar Limburg

Gepubliceerd: woensdag 20 juni 2018 om 12:06wo 20-06-2018 om 12:06

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Andrija Novakovich. De Eredivisie-promovendus bevestigt dat woensdagmiddag via de officiële kanalen. Novakovich wordt voor één jaar gehuurd van Reading. 

Afgelopen seizoen was Novakovich op huurbasis actief bij Telstar. Daar deed de 21-jarige aanvaller het uitstekend. Hij tekende voor negentien competitiegoals en eindigde daarmee op de tweede plaats op de topscorerslijst van de Jupiler League. In maart werd Novakovich beloond met een debuut in de nationale ploeg van de Verenigde Staten. 

"Ik ben enorm blij dat Andrija voor ons gekozen heeft", aldus technisch directeur Mustafa Aztopal op de website van Fortuna. "Hij speelde een uitstekend seizoen bij Telstar, waardoor meerdere Eredivisie-clubs op zijn handtekening aasden. Wij hebben hard ons best gedaan om hem naar Sittard te halen en met succes."

"Andrija gelooft in het project dat we zijn gestart en heeft vertrouwen in de club. Met hem halen we een complete spits in huis die een goed inzicht heeft op diepte, behoorlijk snel is en die niet te beroerd is om zijn verdedigende taken uit te voeren. Hij is Amerikaans international en net zo ambitieus als wij."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws