We zijn bij FC Utrecht ook al een paar keer benaderd. Ik wil het niet

"We zijn bij FC Utrecht ook al een paar keer benaderd. Ik wil het niet"

20-06-2018 13:50
21

Frans van Seumeren vreest dat grote, international investeringsgroepen steeds meer macht zullen krijgen in de voetbalwereld. De FC Utrecht-eigenaar zegt dat in gesprek met Voetbal International. 

"Het grote gevaar is dat wij allemaal satellietclubs worden. Vitesse en NAC zijn in feite etalages van Chelsea en Manchester City. Die trend gaat door. We zijn bij Utrecht ook al een paar keer benaderd. Ik wil het niet. Want zelf word je dan niet gemotiveerd om nog op te leiden. Je gaat geen waarde meer creëren", aldus Van Seumeren.

"Voor het Nederlandse voetbal is het gewoon hartstikke slecht. Ik denk dat er meer City Groups gaan ontstaan. Dat is een evolutie die niet valt te stoppen zolang het grote geld naar de grootste clubs blijft gaan", stelt hij. "Het wordt ook aangejaagd door een slechte controle. Het is niet wenselijk dat een eigenaar meerdere clubs bezit. Maar dat is allang verwaterd door allerlei creatieve constructies."

"Fondsen kopen spelers, zetten talenten weg en zien wel. Als we niet uitkijken wordt het wereldvoetbal binnenkort beheerst door een paar grote spelers. De Eredivisie is economisch kwetsbaar en een makkelijke prooi."

Lees ook: Van Seumeren maakt zich kwaad over PSV, Ajax en Feyenoord: "Twaalf spelertjes!"