Trainerswissel bij PSV: 'Ik dacht aan Bosz. Inderdaad: de ex-trainer van Ajax'

Trainerswissel bij PSV: 'Ik dacht aan Bosz. Inderdaad: de ex-trainer van Ajax'

20-06-2018 17:48
49

Hoewel de deals nog officieel bevestigd moeten worden, gaat iedereen bij PSV ervan uit dat Phillip Cocu naar Fenerbahçe vertrekt en dat Mark van Bommel zijn opvolger wordt. De meeste PSV-volgers kunnen wel leven met deze beslissing, leert een rondvraag van het Eindhovens Dagblad.

"Veel supporters zullen een goed gevoel hebben bij Mark van Bommel. Hij heeft net als Cocu zijn sporen verdiend als speler", vermoedt Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersclub van PSV. Timmermans is echter nog niet helemaal overtuigd, vertelt hij aan het ED. "Je kan niet van Van Bommel verwachten dat hij meteen op hetzelfde niveau zit als Cocu. Dat geldt ook voor John de Jong die technisch directeur Marcel Brands moet vervangen."

Aad de Mos verwacht wél dat Van Bommel er staat. "Een trainer word je niet, dat bén je. Van Bommel heeft het in de vingers, dat heb ik al gezien bij PSV onder 19." De oud-trainer denkt dat Van Bommel voor een frisse wind kan zorgen. "Ik denk dat er een deel van de supporters het jammer vind dat Cocu weggaat. Maar er zullen ook supporters blij zijn met het vertrek van Cocu. Misschien dat de nieuwe trainer wat meer kansen zal geven aan de jeugd."

Tiny Timmermans, stamgast van trainingscomplex De Herdgang, kan leven met de aanstaande benoeming van Van Bommel, maar had liever Peter Bosz gezien. "Inderdaad: de oud-trainer van Ajax. Ik vind het zo'n lariekoek als mensen zeggen dat een voormalig Ajacied niet bij PSV zou mogen werken. Bosz laat zijn elftallen goed voetballen, dat heeft hij wel bewezen in Amsterdam."